Tässä vielä fiilistelykuva Tampereen reissulta parin viikon takaa. Missä Viiman silmät?

1243450679_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Noh, hieman oli sitten näkyyn totuttelua eilen, kun Heidi rankan uurastuksen päätteeksi esitteli minulle uuden ja entistä ehomman koiran. Mutta eihän tämä ole se sama Viima? Tästähän puuttuu kilo karvoja ja silmätkin näkyy. Meille palasi taas se saksanseisojan pentu.

1243450727_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jep, nyt on jo omakin silmä tottunut koiran uuteen lookiin. Karvan alta paljastui taas, ettei ole koira ainakaan liian lihavassa kunnossa, joten makkaraa kehiin vaan treeneissä :)

Tänään käytiin seuran puuharyhmän kanssa kokeilemassa hakua. Aloitettiin alokas-koirakoiden kanssa ihan makkararingillä ja sen jälkeen katsottiin, miten koira lähtee hakemaan ihmistä piilosta. Makkararinki oli Viiman unelmien täyttymys: juosta nyt vaan ihmisten väliä ja saada niiltä herkkuja! Itse haku sujui Viimalta kuulemma hyvin normaalin aloittelijan tapaan, eli pysytteli lähellä minua, eikä osannut vielä lähteä varsinaisesti hakemaan. Toista "ukkoa" Viima lähti etsimään jäljen perusteella, nokka maassa, mutta toivottavasti harjoittelun tuloksena alkaisi ottamaan vainua ilmasta. Ensimmäisestä kerrasta jäi oikein positiivinen fiilis, joten eipä tiedä, miten tästä lajista innostuu. Treenit jatkuvat nyt kuukauden ajan kerran viikossa haun parissa ja sitten siirrytään jälkeen. Lopuksi koirat pääsivät pienelle metsälenkille juoksemaan ja Viimahan esitteli vanhemmilleen, miten juostaan "kasia" sata lasissa ;)

Viikonloppuna selvisi myös mikä oli se pelottava, jota Viima keksi panikoida viimekertaisessa mätsärissä: moottorisaha! Oltiin nimittäin mökillä ja Viima juoksi ensimmäisen päivän iloisena aamusta iltaan ulkona. Koitti seuraava aamu ja naapuripa olikin tullut harventamaan metsikköä lähettyville ja tämän jälkeen ei meidän koiraa ulkona enää näkynyt! Pelkää siis moottorisahan ääntä. Nyt meillä on kuunneltu Youtubesta mm. Husqvarnan esittelyvideota ym. mutta tietokoneen välityksellä ei moottorisaha aiheuta reaktioita. Jännä homma tämä "pelko", koska koira ei kuitenkaan välitä yhtään esim. moottoripyörien, rekkojen tms. äänistä. Ainoastaan moottorisaha on nounou. Näkiköhän  se liian nuorena elokuvan Texasin moottorisahamurhaajasta :D