Päästiin tutustumaan Viiman kanssa meille täysin uuteen lajiin rally-tokoon, kun seuramme KPSH järjesti alkeiden opettelun muodossa koulutusviikonlopun Haukkumajalla Maaningalla.

Perjantai-illan kaksituntinen rypistys tunnin välitauolla ja heti lauantaiaamuna uusi samanlainen rypistys oli kyllä hieman liikaa meidän juniorille, mutta tulipahan laji ainakin tutuksi!

Radalla etenemistä hyvässä järjestyksessä.

Rata sisälsi muun muassa seuraavanlaisia rasteja:

Viimeisintä Viimankin (omistajasta puhumattakaan) piti jo vilkaista toiseen kertaan:

Laji oli näin aluksi haastavaa lähinnä joidenkin kylttien monimutkaisuuden vuoksi. Kuitenkin kun ne oppi hahmottamaan ja pääsi menemään radan pari kertaa läpi, niin tokoilu alkoi jo sujua. Yllätys oli se, kuinka pienellä alueella rastit loppupeleissä ovat, joten radalla saa tosiaan olla nohevana. Aikaa liikaan suunnitelmallisuuteen ei tosiaan ollut!

Uskon, että laji olisi oikein mukavaa rennompaa harrastamista kerran, pari viikossa. Liian usein harrastettuna koiran keskittymiskyky ei välttämättä noin nopeatempoisessa harrastuksessa riittäisi. Ainakaan nuoren ja välillä vähän haahuilevan yksilön:

Koira suorittaa tuossa ihan omaa liikettä nimeltään: ohjaajan ignooraus.

Mukavimmat liikkeet tuntuivat tänä viikonloppuna olevan ne liikkuvaisimmat, eli lähetys tötsälle, hypyt ja uutena tuttavuutena ekaa kertaa IHANA PUTKI!

Kiva viikonloppu, mukavaa seuraa, hyvä kouluttaja ja ihana koira! Nyt vain tällekin lajille hankkimaan treenivuoroa :)