Viiman kuluvaan viikkoon on mahtunut peräti kaksi eläinlääkärikeikkaa. Ensin käytiin virallisessa silmätarkastuksessa sekä lonkka-, kyynär- ja selkäkuvauksessa. Viima käyttäytyi esimerkillisen rennosti lattialla makoillen ja vuoroa odotellen. Eläinlääkäristä otsalamppuineen tai rauhoittavine piikkeineenkään ei välittänyt. Jännä oli seurata koiran kevyttä rauhoituksessa oloa, kun saattoi yhtäkkiä pompata pöydältä haukkumaan jollekin kolahtavalle ovelle ja sitten sammui taas täysin. Hassu eläin tuo Viima muutenkin ;) En ottanut Viimalle herätyspiikkiä, joten loppuilta meillä sujui näin:

Eläinlääkäri totesi Viiman silmät täysin terveiksi ja lonkissa/kyynärissäkään "ei pitäisi olla huomauttamista". Odotellaan nyt sitten virallisia tuloksia muutama viikko. Selän kuvautin samalla kertaa ihan omaksi ilokseni ja selässä ei näkynyt mitään epänormaalia, kaikki hyvin! Agilitya uskaltaa siis harrastella terveyden puolesta ihan rauhassa.

Tänään jouduttiin käymään eläinlääkäripäivystyksessä kun Viiman peräpää alkoi haista verelle/raudalle ja juoksujen loppumisesta on juurikin kuukausi, eli voisi tarkoittaa kohtutulehdusta... Eläinlääkäri tutki ja tunnusteli, ultrasi ja mittasi, eikä onneksi löytänyt kohdusta mitään ylimääräistä. Käski seurailla tilannetta. Viima makasi jo tottumuksella eläinlääkärin pöydällä selällään, ketarat kohti kattoa, kun lääkäri ultrasi todella huolellisesti. Ihanan helppo koira käsitellä :)

Puuharyhmän taas alkaneissa treeneissä tehtiin verijälki Viimalle ensimmäistä kertaa. Ajattelin sen suhtautuvan lajiin saman suuntaisesti kuin aikoinaan hakuun, eli vähän varovaisesti, minusta tukea hakien. Mutta vielä mitä: koira tajusi verijäljen idean välittömästi ja lähti etenemään itsenäisesti, tarkasti ja tasaisesti pysähdellen makuilla. Lopussa oli 90 asteen kulma, jossa hetken harhailtuaan V haki hienosti kääntyvän jäljen ja matka jatkui. Tein kotioloissa taas pari päivää sitten uuden jäljen ja koira oli todella innoissaan taas hommasta. Rauhoittuu hyvin käyttämään nenäänsä ja tekee tasaista suoritusta, epäröimättä yhtään. Jos Viimassa on johonkin lajiin enemmän potentiaalia, niin laji löytyisi nenänkäyttöä vaativista hommista. Erityisesti verijälki tuntuu heti alkumetreiltä Viimalle "helpolta".

Aurinkoisia säitä odotellen,

V&S